Látogatáson a nagyszántói Silver Idősotthonban

A PKE szociális munkás hallgatói 2019. november 12-én felkeresték az Európai Unió támogatásával épült,  korszerű  infrastruktúrával rendelkező intézményt.

A hallgatókat nagy szeretettel és kedvességgel fogadó Laczikó Enikő Tünde igazgató mesélt sokrétű munkájukról. Az épületet Nagy Beáta, az idősotthon  egyetemünkön végzett szociális munkása – jelenleg Európai szociálpolitikák szakos mesteri hallgatónk is - mutatta be, aki az ügyintézés módjára is kitért.  Elmondta, hogy  milyen sokféle irat beszerzését feltételezi az, hogy az otthon által nyújtott szociális szolgáltatások megfeleljenek a törvény által támasztott minőségbiztosítási követelményeknek.  Ezt követően Féth Irén szociális munkás, a PKE Szociális munka, illetve Európai szociálpolitikák szakjainak végzett hallgatója  ismertette a leendő szociális munkásokkal, hogyan kell összeállítani egy bentlakó idős személy mappáját és részletesen bemutatta mindazokat a naponta kiegészítendő dokumentumokat, amelyeket egy ilyen iratcsomónak tartalmazia kell. 

A hallgatók a látogatás során  -  saját vallomásuk szerint -  a segítő szakma legelemibb alapvetését, az emberi kapcsolatok tartalmának szépségét az otthon idős lakói körében, velük beszélgetve, mindennapjaikat megismerve tapasztalták meg.

idosotthon1idosotthon2idosotthon3idosotthon4

forrás: szocmunka.partium.ro