IX. Egyházkerületi Bibliaismereti Vetélkedő

November 21-én, Magyarkécen került megrendezésre a vetélkedő egyházkerületi szakasza amelyen a Partium Keresztény Egyetemet Ráksi Lajos egyetemi lelkész, kollégiumi igazgató, és drs. Kulcsár Árpád óraadó tanár képviselték. 

Img 4568

November 21-én, Magyarkécen került megrendezésre a vetélkedő egyházkerületi szakasza, amelyen nyolc egyházmegye, kilenc gyülekezete képviseltette magát, név szerint: Nagybányai (Szinérváralja) Szatmári (Mikola) Nagykárolyi (Érendréd) Érmelléki (Érszőllős és Magyarkéc), Bihari (Hodos) Temesvári (Temesvár – Belváros) Szilágysomlyói (Kraszna) Zilahi (Désháza). A zsűri tagjai: Kánya Zsolt Attila (egyházkerületi ifjúsági előadó), Kulcsár Árpád (PKE óraadó tanár), Kurta Szabolcs (nagykárolyi egyházmegyei számvevő), valamint Mikló István Boldizsár (bihari egyházmegye ifjúsági előadó) lelkipásztorok voltak.

Img 4639

Magyarkéc már több alkalommal otthont adott a rendezvénynek, így a lelkes és alapos szervezés idén is színessé tette az rendezvényt. Az érkező csapatokat a házigazdák terített asztallal várták, majd a gyülekezet Élő Kövek nevű együttese kíséretével ifjúsági énekeket énekeltünk. Ezt követően Mike Pál magyarkéci lelkipásztor és Bán Alpár érmelléki ifjúsági előadó köszöntötte az egybegyűlteket, majd Ráksi Lajos, a Partiumi Keresztény Egyetem lelkipásztora tartott áhítatot. Egy újabb éneklést követően a résztvevők megkapták az erre az alkalomra készített pólókat és névjegykártyákat, majd kezdetét vette az 50 kérdésből álló vetélkedő, amit félidőnél egy szünet szakított meg, melyben Ráksi Lajos egyetemi lelkipásztor bemutatta a Partiumi Keresztyén Egyetemet a jelenlévő fiataloknak. A folytatásban, a kérdések elhangzása után a zsűri tagjai elkezdték a javítást, a versenyzők számára pedig különdíjas játék következett, ahol nem csak tudás, hanem a gyorsaság is számított. Bár mindenik csapat helyesen oldotta meg a feladványt, ez a leggyorsabban a magyarkécieknek sikerült, így ők könyvjutalomban részesültek.

Img 4785

Az ebédet követően eredményhirdetés következett. Ez alkalommal a magyarkéciek csapatának sikerült megszerezni az első helyezést, kevéssel lemaradva tőlük, másodikak lettek a krasznaiak, nyomukban pedig a harmadik helyezést az érszőllősiek csapata érte el. A dobogósok és minden résztvevő könyvjutalomban részesült.

Csodálatos volt látni, hogy a fiatalok mennyi időt és energiát szántak rá arra, hogy ilyen színvonalasan felkészüljenek Lukács evangéliumából erre a vetélkedőre.

Img 4636Img 4642Img 4644Img 4729Img 4732Img 4739Img 4763Img 4764Img 4765Img 4767Img 4769Img 4770Img 4771Img 4775Img 4824Img 4832Img 4917Img 4969

forrás: teologia.partium.ro