Dr. Chae Young Kim (Sogang University) látogatása

Chae Young Kim, a Dél-Koreai Sogang egyetem Vallástudományok professzora, a Dél-Koreai Vallástudományi Társaság elnöke a Teológiai Tudományok Tanszék meghívására debreceni tartózkodása idején Nagyváradra is ellátogatott.   

Chae Young Kim

Chae Young Kim professzor először látogatott Magyarországra és a Partiumba, ahol vendégelőadásokat tartott Budapesten és Debrecenben, valamint találkozott a Magyarországi Vallástudományi Társaság elnökségével, egyházi előljárókkal. 

December 17-18-án, Dr. Kovács Ábrahám, a Teológiai Tudományok Tanszék docense meghívására Nagyváradra érkezett, ahol találkozott Ft. Csűry István püspök úrral, valamint a Királyhágómelléki Református Egyházkerület vezetőivel. Részt vett a hagyományos karácsonyi ünnepségen az Igazgatónácsi Hivatalban, majd találkozott a Teológiai Tudományok Tanszékének tanáraival, ahol szakmai eszmecserére került sor. 

Nagyváradi látogatásának záróprogramja városnézés volt, melyen Antal János, a KRE külügyi előadó-tanácsosa kalauzolta végig a város nevezetességein. 

forrás: teologia.partium.ro